Kuka hoitaa?

Kuva: Vera Kempf

 

Olen Titta Knuuttila, vuonna 1986 syntynyt perheenäiti ja lapsesta saakka sydänjuuriani myöten eläinystävä. Alunperin olen kotoisin Lahdesta, mutta olen viettänyt suuren osan nuoruuttani ja aikuisikääni Savossa. Olen kouluttautunut ja valmistunut eläintenhoitajaksi eläinhoitolan osaamisalalta. Minulla on kolme koiraa – sekarotuinen, superaktiivinen ikiliikkuja sekä haukkuva hälytysjärjestelmä eli kaksi tiibetinmastiffia. Meillä asustaa myös neljä maatiaiskissaa ja leopardigekko.

Pienestä pitäen olen luonnostani halunnut pitää huolta eläimistä ja niitä minulla onkin ollut elämäni varrella iso liuta taistelukalasta ja marsusta kissoihin ja koiriin. Meni hetki, kun hain polkuani tässä elämässä. Istuin tietokoneluokassa datanomiopintojen puitteissa ja tein töitä sairaalan vuodeosastolla lähihoitajaopiskelijana. Mikään ei kuitenkaan tuntunut tuovan minulle sitä iloa, jota koin tehdessäni vapaaehtoistyötä eläinten parissa.

Kuva: Vera Kempf

Olin mukana eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa vuodesta 2012 hoitolan avaamiseen saakka, mutta sitäkin kauemmin olen puuhastellut itsenäisesti hylättyjen kissojen parissa. Löytänyt tai ottanut syystä tai toisesta vastaan, kuntouttanut ja etsinyt uuden kodin. Sain tästä vapaaehtoistyöstäni joka ikisen kissan kohdalla niin hyvän mielen, että mielessä alkoi kyteä ajatus leipätyöstä eläinten parissa. Laajensin lukien ja tehden asiantuntemustani myös koirien suhteen, hain ja pääsin opiskelemaan eläinhoitolan osaamisalaa. Opiskelujen myötä työssäoppimispaikastani lemmikkitarvikeliikkeessä tuli työpaikkani, jossa viihdyinkin oikein hyvin. Haikein mielin jätän kaupan asiakkaat – kaksi- ja nelijalkaiset – sekä loistavan työporukan ja remontin valmistuttua keskityn hoitolanpitoon.

Eläinten lisäksi minulle tärkeitä asioita ovat luonto, ympäristöasiat sekä tietenkin oma perhe. Tykkään liikkua ja tehdä, mutta myös rauhoittua sohvannurkkaan hyvän ohjelman tai neulomisen parissa (olen käsitöissä surkea, mutta ei haittaa! :-D).

Tapani olla eläinten kanssa on eleetön ja rauhallinen, mutta tarvittaessa jämäkkä. Erityisen taitava olen käsittelemään arkoja ja pelokkaita lemmikkejä ja moni arka koira tai kissa luottaakin minuun monta kertaa omistajan mielestä häkellyttävän nopeasti. Selkeä elekieli, rauhalliset liikkeet ja yleinen ”hössöttämättömyys” toimii myös jämptimpää linjaa vaativien, vauhdikkaampien tapausten kanssa.

Jäppilän maaseudun rauhassa, Huhtilammen rannalla, sijaitsee kotimme, jonka pihapiirissä sijaitsevaan tunnelmalliseen navettaan rakennettiin ensimmäiset hoitolatilat.

Käpälämäen Lemmikkihoitola on minun toteutunut unelmani ja tulen tekemään kaikkeni, jotta asiakkaani kissat ja koirat sekä heidän omistajansa ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun. 🙂

Yhteisiä vuosia innolla odottaen,

Titta

Kuvat: Titan perhealbumi